Ruben Lamers wint eerste Gold League Grand Prix van het jaar

March 12, 2018

Twee dagen op rij haalde Dirk Demeersman de overwinning in de hoofdrubriek tijdens de eerste nationale Gold League manche van het jaar. In de 1.45m Grand Prix was het echter Ruben Lamers die de concurrentie achter zich hield in Opglabbeek. Van de acht starters in de barrage wisten er vijf het parcours foutloos af te werken.

In het zadel van de Canturano-dochter, Enya klokte Lamers foutloos af in 41,05 seconden en bleef zo net geen drie seconden voor op Kevin Gielen met Captain. Brecht Goossens vervolledigde het podium met Goodwill.

Net buiten het podium volgden Jerome Counasse met Next Up Z op vier en Jens Vandenberk met Tyson AZ op vijf.

In de 1.35m rubriek was het Alexander Housen die de overwinning op zijn naam schreef. Op de rug van de Flipper d’Elle-zoon, Ivanhoe sprong Housen naar de overwinning in 28,38 seconden. De combinatie werd op de hielen gezeten door Jens Vandenberk met Oblivion onder het zadel. Na een foutloze omloop in 28,64 seconden ging het duo Patrick Jonkmans met Kamiel Van Het Langwater vooraf.

De 1.25m proef kwam op naam te staan van Joris Geenen. Samen met Julano ging hij Niels Fockaert met Antigone van den Aard Z en Caro Baerts met Maq Master Z vooraf.

Klik hier voor de resultaten