Niels Bruynseels moet Daniel Deusser voor zich dulden in Wereldbeker Verona

Niels Bruynseels moet Daniel Deusser voor zich dulden in Wereldbeker Verona
De derde manche van het Wereldbeker seizoen strandde vandaag in het Italiaanse Verona. In de 1.60m Wereldbeker kwalificeerden twee Belgische springruiters zich voor een barrage met veertien.

Het leek er even op of de Zwitserse springruiter, Martin Fuchs was volledig terug van weggeweest met zijn imposant springende Cornet Obolensky-zoon, Clooney 51. Maar dat was buiten Niels Bruynseels gerekend. In het zadel van Krystle Wienen's 12-jarige BWP-merrie, Gancia de Muze (Malito de Reve) verbeterde hij de chrono van Fuchs met ruim één seconde.

Bruynseels snelde zo dichtbij de Wereldbeker winst in 37,03 seconden. Martin Fuchs stopte de chrono op 38,40 seconden. Enkel Deusser, die als laatste aan de start kwam snoepte nog enkele tienden van een seconde af.

Deusser springt zo naar de Wereldbeker overwinning met de 11-jarige Calisto Blue (Chacco Blue). Calisto werd in het verleden nog uitgeracht door Koen De Waele. Niels Bruynseels volgde op de tweede plaats voor Martin Fuchs.

Net buiten het podium plaatste Bertram Allen zich op de vierde plaats met de AES-merrie, Molly Malone V. Luca Marziani vervolledigde de top vijf op de rug van de 11-jarige Tokyo du Soleil (Montender).

Met één springfout plaatste Nicola Philippaerts zich alsnog op de negende plaats in het zadel van H&M Chilli Willi (Casall).

Uitslag