Niki Geenens, Anouk de Proft en Luka Roman naar de winst tijdens selectie JM Indoor Masters

Niki Geenens, Anouk de Proft en Luka Roman naar de winst tijdens selectie JM Indoor Masters
De familie Brondeel van de Breemeersen ontving afgelopen weekend de nationale en regionale springruiters voor hun manche van de Jumping Mechelen Indoor Masters selectiewedstrijd.

In de 1.20m hoofdrubriek voor senioren leek het een onderonsje tussen Niki Geenens en Danny Van Es. Uiteindelijk wist Niki Geenens de concurrentie achter zich te houden in het zadel van haar eigen 11-jarige Toulon-dochter, Gazelle van de Vaelenberg. Geenens stopte de klok in 52,99 seconden. De Oost-Vlaamse haalde eveneens de derde trede van het podium met Helios vd Spelonckhoeve (v. Dulf van de Bisschop). Danny Van Es strandde op de tweede plaats met zijn vertrouwde Chagall van de Burggrave -zoon, Cantchelaro.

Van Es strandde ook net buiten het podium op de vierde plaats. Op de rug van Cliffhanger Vm Z bleef hij zo Bert Panneels met Harcotique Dnl voor.

Anouk De Proft onverslaanbaar bij de  jeugd

Bij de junioren en scholieren stonden de hoogste hindernissen eveneens op een hoogte van 1.20m gebouwd. Slechts zes combinaties klokten foutloos af. De leider van het klassement, Lotte De Boeck haalde uiteindelijk de derde plaats met Etna E (v. Bon Ami). De Boeck moest haar meerdere herkenning in Anouk De Proft.

De Proft sprong naar de overwinning met de Mr Blue-dochter, Eleonore Blue onder het zadel. Ze volgde zichzelf op op de tweede plaats in het zadel van Jazz van t Kamerveld (v. Toulon).

Amber Goethals (Kosmic Black Ice vd Bucxtale) en Sean Willemsen (Jarnac) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Luka Roman pijlsnel bij de pony's

Met net geen vijf seconden voorsprong wist Luka Roman naar de overwinning te galopperen bij de pony's. In de 1.10m hoofdrubriek haalde Roman de winst met Orchid's Mila. De combinatie stopte de klok op 70,99 seconden. Laura Petit (Magical Feeling V Stal "D" Hoe) volgde op de tweede plaats voor Rik Van Lent (Starinagh Thunder).

Klik hier voor alle resultaten