Over een maand in Gesves …

July 9, 2015

Van maandag 10 tot zondag 16 augustus 2015 gaat in Gesves opnieuw de finale door van de Klassieke Cyclus, het Belgisch Kampioenschap voor Jonge Paarden.

Het is ondertussen al de 52ste editie, en deze vindt opnieuw plaats in de prachtige installaties van de Provinciale Fokkerij en Ruiterschool te Gesves. België is absoluut meer en meer de referentie wat de fokkerij betreft van goede springpaarden, en de hele wereld kijkt halsreikend naar deze week uit. De echte kenners weten ook waarom! Vanaf veulens van dit jaar tot paarden van 6 jaar oud zullen hier strijden om één van de titels van Belgisch Kampioen, de 3-jarige paarden strijden daarnaast ook om de Medaille van de Koning en zelfs de 7-jarige paarden komen aan bod. Hun Belgisch Kampioenschap wordt altijd in het begin van het jaar verreden, maar zij krijgen hier de Beker van België voorgeschoteld.

De Grote Week van Gesves belooft in ieder geval weer zeer geanimeerd te zijn. Naast sportproeven van hoog niveau, kunnen de vele toeschouwers/fokkers/ruiters meerdere nieuwigheden ontdekken of ideeën uitwisselen in de vele standjes die opgesteld staan rondom de piste. Zij kunnen alles van heel dicht bij en in detail volgen vanaf een VIP-tafel met eten, of een vriend/ruiter aanmoedigen of een fokker steunen vanuit de snackbar of vanaf de tribunes.

De paarden ouder dan 4 jaar krijgen mooie parcoursen voorgeschoteld in de prachtige buitenpiste van 110 x 60m, uitgedokterd door de heer Eugène Mathy. De jongere paarden worden voorgeleid voor model en gangen en/of vrijspringen in de grote binnenpiste. Er zullen ongeveer 1.000 paarden aanwezig zijn tussen de 4 en de 7 jaar, die 3 verschillende parcoursen springen: 2 kwalificatierondes, gevolgd door de finale of de troostprijs (behalve voor de 4-jarigen).