Patrick Spits wint Silver 1,30m in Azelhof

Patrick Spits wint Silver 1,30m in Azelhof
Patrick Spits heeft zich gisterenavond heer en meester gemaakt van de Silver I 1,30m in het Azelhof. Met Juragold sprong hij in 59,53 seconden naar de overwinning en liet zo Liesje Vanderwegen en Indira Jade de Dwerse Hagen achter zich. Vanderwegen was op haar beurt een seconde sneller dan Jeroen De Winter en Krezip DH. Eddy Bols werd vierde, Jonna Ekberg rondde de top vijf af.

Steve Auwers won op zijn beurt de Silver 1,20m. Hij had voor deze proef verdeeld over twee fases Extreme M gezadeld. Het duo klokte in de tweede omloop af op 28,19 seconden, een lichte voorsprong van 0,14 seconde op Eliane De Beule met Girlybet. Stijn Van Opstal werd derde met Elias van de Vinkhoeve Z. Shirley Maes en Franky Hermans vervolledigden de top vijf.

In de 1,10m was het Lennerd Jochems met C'est Elle Z die zich als snelste bewees. Hij bleef ruim vier seconden voor op Sarah Haelterman en Unissa du Neblon. Daphne Lucidarme werd derde.

Bij de vijfjarigen waren er veel foutlozen. De snelste combinatie was Maxime Lijsen met Natisfaction van het Valenberg. Sébastien Devos en Gipsy-Chin de Saulieu zetten ook een snelle tijd neer.

In de proef voor vierjarigen won Christian Piazza Schenkel met Dino van de Helle.