Pieter Devos schittert in de prijzen in Wereldbeker Lyon

Pieter Devos schittert in de prijzen in Wereldbeker Lyon
Tien combinaties kwalificeerden zich voor de 1.60m Wereldbeker barrage in Lyon. Voor België hield ook Pieter Devos het foutloos met de 13-jarige KWPN-ruin, Apart (Larino). Eerste aan de start van de barrage was de Franse springruiter, Nicolas Deseuzes in het zadel van de 14-jarige Quilane de Lezeaux (Grenat de Grez).

De Franse combinatie startte met acht punten in een tijd van 40,79 seconden. Landgenoot Guillaume Foutrier wist als eerste de finish van de barrage foutloos te kruisen. Samen met de Number One d'Iso-zoon, Valdocco des Caps klokte Guillaume Foutrier foutloos af in 41,87 seconden.

De tijd werd sterk verbeterd door Lorenzo de Luca die zijn 14-jarige BWP-ruin, Ensor de Litrange LXII (Nabab de Reve) foutloos door de finish loodste in 37,78 seconden. Pieter Devos volgde aan de start en stuurde zijn 13-jarige KWPN-rui Apart foutloos doorheen het parcours in 38,72 seconden.

Die tijd werd meteen verbetert door Maikel van der Vleuten. In het zadel van de 10-jarige KWPN-merrie, Dana Blue (Mr. Blue) stopte van der Vleuten de chrono op exact 38.00 seconden.

Martin Fuchs is heer en meester

Uiteindelijk wist Martin Fuchs de chrono van Lorenzo de Luca te verbeteren met zijn 12-jarige Cornet Obolensky-zoon, Clooney. Na een foutloze barrage in 37,25 seconden bbleef de Zwitser voor op Lorenzo de Luca. De Luca werd opgevolgd door Steve Guerdat met de 12-jarige Bianca (Balou du Rouet)

Net buiten het podium strandde Maikel van der Vleuten op de vierde plaats. Kevin Staut werkte de top vijf af voor eigen publiek. Pieter Devos stelde zich uiteindelijk tevreden met de zesde klassering.

 

Uitslag