Sam Polleunis grijpt nationale GP winst in het Woutershof

Sam Polleunis grijpt nationale GP winst in het Woutershof
In het Woutershof in Kuringen, nabij Hasselt heeft Sam Polleunis zijn kunnen getoond tijdens de 1.45m nationale Gold League Grote Prijs. In totaal kwalificeerden zeven combinaties zich voor de barrage. Polleunis startte er twee paarden.

Uiteindelijk sprong hij naar de overwinning in het zadel van Gentleman. Polleunis en de Guidam-zoon snelde daarbij naar de overwinning na een foutloze omloop in 47,01 seconden.

Niels Fockaert en de 16-jarige Ballerina Van Den Aard (v. Heartbreaker) volgde op de tweede plaats. Het duo kruiste de eindmeet foutloos in 47,99 seconden. Goed om Oost-Vlaming, Jan Claeys voor te blijven.

De Aalterse springruiter haalde de derde plaats in het zadel van de 15-jarige Charmeur van Het Kloosterhof (v. Fuego du Prelet).

De top vijf werd afgewerkt door Mari Haar Skollerud (Jabita vh Pijnvenhof) en Carine Gagliani (Quarco de Kerambars) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Laurie Leonard aan zet in nevenrubrieken

In de 1.35m rubriek was het Laurie Leonard die de winst in de wacht sleepte met Quetsche du Breau (v.Apache d'Adries ). Leonard werd opgevolgd door Hannes Symons (Estafano) en Robinson Maupilier (Zanta Z) op een tweede en derde plaats.

Ook hier haalde Polleunis opnieuw de prijzen binnen. Ditmaal met Curiosity onder het zadel goed voor een vierde stek.

Ook de ochtendrubriek over een hoogte van 1.25m  viel ten prooi van Laurie Leonard. Ditmaal met Diva Ste Hermelle (v. Douglas) onder het zadel. Na een foutloze finish in 63,13 seconden bleef ze Stephanie Falisse (Bel Star) en Wesley Carmans (Genifer) voor.

Klik hier voor de resultaten