Scoop TD Z wint BWP vrijspringen in Moorsele

Scoop TD Z wint BWP vrijspringen in Moorsele
Gisteren stond in het Zilveren Spoor in Moorsele de avond in het teken van het vrijspringen. In het kader van de Flanders Free Jump kwamen twee- en driejarige paarden aan de start in de strijd om een plekje in de halve finale van de BWP vrijspringwedstrijd in het Azelhof op 10 december. De finale wordt traditioneel gesprongen op jumping Mechelen.

Bij de tweejarige paarden werd er een onderscheid gemaakt tussen vrouwelijke en mannelijke dieren.

Bij de merries ging de overwinning naar de Holsteiner Hadewyn van't Ravennest (Comme il faut x Carrico). Het fokproduct van Isabel De Rijcker en Frederic Coens kreeg van één van de jury's een absolute topscore van 18 punten op vermogen.

Happy van de Gulden (Casall Ask x Cormint) volgde op de tweede plaats. Zij wist de jury vooral te overtuigen door haar uitstekende techniek. Ook deze merrie is ingeschreven in het Holsteiner stamboek.

De derde plaats was voor de Zangersheide merrie Cavaline van Heiste (Cavalo Z x Berlin) van fokker Patrick Gillis. Zij moest deze plaats delen met de SBS'er Jungle Bee d'Eel (Castronom Z x Chelano Z). Deze merrie van de fokkers Vandekerckhove - Boxstael stal de harten van één van de jury's, waar haar techniek beloond werd met 18 punten. Voor BWP'er Pommeline De Elande (Lavallino ter Klomp x Erco van het 't Roosakker) van Andy Rottiers was er nog de vijfde plaats.

Bij de mannelijke tweejarige paarden was er absolute unanimiteit onder de juryleden. Alledrie besloten ze dat Pop Star van de Schelpenhoeve (Diamant de Semilly x Narcos II) met kop en schouders boven zijn leeftijdsgenoten uitsteekt. Met 2 keer 18 punten voor vermogen, een 18,5 voor techniek en een 18 voor galop was de BWP'er van Samir Brahimi goed voor de eerste plaats.

Ook Pellegrino van de Axelhoeve (Boyfriend du Seigneur x Cumano) sprong een goede wedstrijd. Het fokproduct van Yves Lippens werd beloond met een unanieme tweede plaats.

Voor Palm Beach van de Molendreef, een BWP'er van Kafka vd Heffinck uit een Clinton moeder, was er de derde plaats. Hij werd gefokt door de Molendreef maar is momenteel in eigendom van Van de Heffinck. Pertini van de Axelhoeve (Ogano Sitte x Chelano Z) volgde op de voet. Yves Lippens doet zo een goede zaak, met twee fokproducten in de top vijf. Voor Postuelo de Givanas (Latour VDM x Chin Chin) van fokker Nathalie Van Hulle was er nog de vijfde plaats.

Bij de driejarige paarden ging de overwinning naar Scoop TD Z. Deze Zangersheide hengst van Hunters Scendro uit een moeder van Wandor van de Mispelaere werd gefokt door, en is in eigendom van, Tommy & Kevin Dermaut-Hollevoet.

Voor Ombre van't Zorgvliet was er de tweede plaats. Het fokproduct van Andre Braeckevelt is een BWP hengst van Emerald van 't Ruytershof uit een Heartbreaker merrie. Zangersheide hengst Eclipse de Hus Z (Eldorado de Hus x Florian de la Vie), gefokt door Haras de Hus en in eigendom van Malroy Boris, maakte het podium compleet.

Zangerheide merrie I am a Star du long Chène Z (I Am Moerhoeve's Star x Ohio van de Padenborre) van Eddy Desmecht en SBS hengst Indigo Sitte (Marius Claudius x Chellano Z) van Horse of Belgium waren goed voor de vierde en vijfde plaats.