Seppe Wouters en Jade Debaele domineren ponycriterium in Alken

Seppe Wouters en Jade Debaele domineren ponycriterium in Alken
Voor het pony criterium verzamelden de pony ruiters het afgelopen weekend in Alken. De organisatie van Jean Jacques Mathijs verwelkomde de jeugdige talenten van het land. In de 1.20m hoofdrubriek wist de jeugdige Seppe Wouters uit Kuringen de overwinning op zijn naam te schrijven.

Slechts twee combinaties wisten tweemaal de finish foutloos te kruisten. Wouters en zijn pony Erica snelden naar de overwinning in 32,39 seconden, meteen ook de snelste tijd. Jade Debaele volgde op de tweede plaats met Hot Spot GG. Debaele stopte de klok op 33,69 seconden. Myrthe Coeckelberghs plaatste zich op de derde stek met Orchid's Amerii onder het zadel.

Eveneens met vier punten haalde Demi Vergeylen de vierde stek met Black Booster.

Kat en muis spel tussen Seppe Wouters en Jade Debaele

In de 1.10m waren de rollen omgedraaid. Jade Debaele sprong er naar de overwinning in 33,24 seconden met de vertrouwde Hot Spot GG. Loris Dubuisson volgde op de tweede plaats met Orchid's Moonlight. De combinatie strandde zo voor Bertrand Coucke in het zadel van Jade van de Groenheuvel.

De 1.00m rubriek viel dan opnieuw ten prooi van Seppe Wouters. Ditmaal op de rug van Cara. Stijn Reyskens (Caritano) en Kyle Vuypers (Ora) volgden op een respectievelijke tweede en derde plaats.

Overige winnaars:

  • 0.90m: Jade Debaele - Lina van de Bochten

  • 0.80m (CD): Hebe De Maeyer - Jumper

  • 0.80m (B): Lotte Panis - Paddington's O'Malley

  • 0.70m: Eva Wouters - Zydan


Klik hier voor alle resultaten