Thibault Philippaerts derde in Grote Prijs Wierden

Thibault Philippaerts derde in Grote Prijs Wierden
Zojuist sloten de Junioren het Dutch Youngster Festival in Wierden af met de Grote Prijs waarin Thibault Philippaerts zich naar een derde plaats op het podium sprong. In een spannende barrage ving de winst uiteindelijk naar Harry Charles. De Brit bleef met zijn paard Vivaldi du Dom (v. Confetino) de Duitser Calvin Böckmann voor om de zege.

Twaalf combinaties wisten foutloos te blijven in het basis parcours over 1.40m om terug te komen in de barrage. Daar werd ook flink hard gereden maar de snelste van allemaal was Harry Charles die zijn Casall-zoon in 37.74 seconden naar de overwinning stuurde. Samen met de SBS gefokte ruin verweest hij daarmee de talentvolle Duitser Calvin Böckmann en de merrie Carvella Z  (v. Caretano Z) naar de tweede plaats.  Thibault Philippaerts en zijn hengst D Cancarra A.C. (v. Contefino) naar kwamen in 40.71 seconden als derde over de finish.

Thuisruiter Niels Kersten eindigde net naast het podium op de vierde plaats. Het duo klokte 41.15 seconden en was daarmee nipt sneller dan de Spaanse Olivia Diaz Vanon.

Kijk hier voor alle resultaten.