Thibault Philippaerts springt op zonnig podium in Wierden

Thibault Philippaerts springt op zonnig podium in Wierden
Vanmorgen vroeg was Lars Kersten goed wakker in Wierden, waar de regenbuien inmiddels plaats hebben gemaakt voor de zon. Samen met zijn Nabab de Reve-dochter Dora De Ness was de Nederlandse ruiter niet te kloppen en sprong voor Acelina Pettersson Häggström uit Zweden en zuiderbuur Thibault Philippaerts naar winst.

Slechts 29.11 seconden had Kersten nodig met zijn BWP merrie in het tweede deel van het 1.40m hoge parcours.  Daarmee was hij bijna één seconden sneller dan zijn directe concurrentie. De strijd om de tweede plaats was wel enorm spannend. Daar zaten Pettersson Häggström en Philippaerts elkaar op de hielen. De Zweedse amazone trok met haar Boyzon St Tropez (v. Blecker Boy) aan het langste eind en kwam één honderdste sneller over de finish dan Thibault en Jaime van Dorpenheide (v. Winningmood Van De Arenberg).

De top vijf werd ook gedeeld door een Belg en Nederlander. Hessel Hoekstra, die gisteren nog won, werd ditmaal vierde met zijn BWP  hengst Chiricco 2 (v. Chin Chin). Simon Morssinkhof volgde met de Zangersheide merrie Notre Star Z (v. Numero Uno) op de vijfde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.