Thierry Goffinet niet te stoppen in het zuiderse Vilamoura

Thierry Goffinet niet te stoppen in het zuiderse Vilamoura
Thierry Goffinet blijft scoren in Vilamoura. Tijdens de internationale driesterren 1.45m Gold haalde de Belgische springruiter opnieuw een podiumplaats. Op de rug van de KWPN-merrie Aliana (Mill Reef VDL) liet Goffinet maar liefst 32 barrageruiters achter zich. De combinatie klokte foutloos af in 25,09 seconden, enkel Marc Bettinger deed het beter.

Met onder het zadel Barino (Larino) sprong Bettinger naar de overwinning in 24,97 seconden. De derde plaats was weggelegd voor Marlon Modolo Zanotelli en Dienellie (Berlin). Zo kleurde het volledige podium met KWPN-paarden.

De top vijf werd vervolledigd door Marcel Marschall met de 12-jarige BWP-merrie Fenia van Klapscheut (Cicero Z Van Paemel) op vier en Marc Bettinger met Quincy W (Quinnus II) op vijf.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN

Eerder vandaag sprong Frankrijk's Olivier Guillon reeds naar de overwinning in de 1.40m driesterren proef. Samen met Talegreto Saint Jean (Allegreto) haalde Guillon de overwinning in 54,23 seconden. Maar liefst 31 combinaties hielden er een foutloze rit op na. Emily Ward en de 13-jarige KWPN-merrie, Witch (Rash R) volgde Guillon op op de tweede plaats. De derde plaats werd ingenomen door Marc Bettinger. Ward klokte foutloos af in 55,29 seconden terwijl Bettinger de timer stopte in 56,31 seconden.

Bettinger en de 9-jarige BWP-merrie Incroyable de Muze (Nabab de Reve) werd opgevolgd door Marlon Modolo Zanotelli met Celena VDL (Mr. Blue) op de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door de Britse combinatie Sammie Jo Goffin en Willem de Lux (Lupicor). Goffin volgde eveneens op de zesde plaats in het zadel van de Cardento-dochter, Bellamy II.

Thierry Goffinet blijft het bovendien naar zijn zin hebben in Vilamoura. In de 1.40m CSI3* proef tijdens de Costa Del Sol Tour in Vilamoura haalde Goffinet de eindmeet foutloos in het zadel van de 8-jarige BWP-hengst, Jonsaunier Dwerse Hagen (Vertigo Saint-Benoit). De combinatie kruiste de eindmeet in 57,37 seconden.