Toon Maes pijlsnel tijdens Jochri Indoor jumping

Toon Maes pijlsnel tijdens Jochri Indoor jumping
Vorige week ging het indoor seizoen van start voor het Jochri team, het laatste weekend stonden twee wedstrijddagen op het programma. In de 1.25m hoofdrubriek op zondag wist Toon Maes de concurrentie op een veilige afstand te houden met de Calvino Z-dochter, Benita.

De combinatie snelde naar de overwinning in 29,25 seconden en bleef zo ruim één seconde voor op Steven Vermeir in het zadel van de BWP-merrie STB Iranja (v. Quadrillo). Vermeir kruiste de eindmeet foutloos in 30,60 seconden en werd op de voet gevolgd door Tom Bonny met Hocus Pocus vd Lucashoeve (v. Chin Chin).

De top vijf in deze rubriek werd afgewerkt door Bert Panneels (Harcotique) op vier en Toon Maes (Daan) op vijf.

Jelle Limbourg op Zaterdag

Op zaterdag werd de hoogste rubriek over een hoogte van 1.20m gereden en dat bleek meteen naar de zin van lokale springruiter, Jelle Limbourg. In totaal wisten vier combinaties de barrage foutloos af te werken. Limbourg sprong daarbij naar de overwinning en tweede plaats.

In het zadel van Dame Blanche won Limbourg terwijl hij met Kardina op de tweede stek strandde. Jonas Bellemans vervolledigde het podium met zijn Leandro. Traagste nulpunter werd Henk Clabots.

De Brabantse springruiter strandde net buiten het podium op de vierde plaats met Just A Lonely Boy vh Stuyvenhof.

Overige winnaars

1.15m - Toon Maes - Daan
1.10m - Margo Olbrecht - Britney
1.05m - Rania Ghailani - Weonie
1.00m - Kim Bosteels - Havana the Promised
0.95m - Elien Panneels - No Freestyle
0.90m - Kristof Moureau - Nirvana
0.80m - Femke Verschueren . - Tonicka
0.80m - Stephanie De Marche - Levis Of Ter Zeedycke