Top 10 klassering voor Koen Vereecke in CSI3* Saint-Lô

Top 10 klassering voor Koen Vereecke in CSI3* Saint-Lô
In Saint-Lô kwamen de 3* ruiters gisterenavond aan de start in een omloop over een hoogte van 1.45m.

Het was Jerome Hurel die met Ohm de Ponthual (v. Voltaire) de winst meer naar huis wist te nemen. In 35.28 seconden snelde hij naar de eerste plaats. Zijn landgenoot Laurent Goffinet volgde hem op de voet. In het zadel van Quinette de Quesnoy deed hij het foutloos in 35.87 seconden, goed voor de tweede plaats.

De Ier Michael Duffy sloot het podium af met Lapuccino 2 na een foutloze rit in 37.70 seconden. Voor Francois Xavier Boudant (Ciento) was er nog de vierde plaats. De Amerikaan Wilton Porter (Delinquent JX) klasseerde zich op de vijfde plaats.

Voor onze landgenoot Koen Vereecke was er met Jativia nog een ex-aequo negende plaats na één springfout in de barrage. Constant Van Paesschen en Carlow van de Helle waren goed voor de twaalfde plaats.

Eerder op de dag stond er een CSI2* wedstrijd op het programma over een hoogte van 1.35m. Het Belgisch volkslied weerklonk tijdens de prijsuitreiking dankzij Yves Vilain. Op de rug van Belle Fee D'Or snelde hij naar het goud in een tijd van 59.35 seconden in deze rubriek rechtstreeks op tijd. Hij bleef zo Thomas Lambert voor, die met Couba Libre de tweede plaats voor zijn rekening nam in 61.00 seconden. Voor Victor Bettendorf uit Luxemburg was er nog de derde plaats met Chactus (v. Chacco Blue) in 62.72 seconden.

Koen Vereecke bevestigde zijn goede vorm met een vierde plaats. Hij bereed Armageddon van het Leeuwerikenhof. De top vijf werd vervolledigd door de Franse Felicie Bertrand en Vahine de Favi.