Zoe Conter snelt naar de winst in Opglabbeek

De CSIU25 hoofdrubriek van het jeugdfestival in Opglabbeek bleek 'kinderspel' voor Zoe Conter. De Belgische amazone sprong er naar de overwinning met de Zangersheide-merrie, Dolce Vita Kdw Z (v. Deister). Conter kruiste de finish in 34,07 seconden en bleef zo landgenote Leonie Peeters voor.

Peeters volgde op de tweede plaats met Quaresmas de Marchesana (v. Conte Della Caccia) na een foutloze omloop in 34,60 seconden. Het podium werd afgewerkt door de Duitse Isabelle Gerfer. De Duitse zadelde de BWP-merrie, Ironie du Bois Halleux (v. Nonstop) op voor het parcours.

Net buiten het podium volgde Michael Hughes (James Bond van 't Roosakker) op de vierde plaats. Robin Bril werkte de top vijf af met Baco (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Enkel deze vijf combinaties kwalificeerden zich voor de barrage, waar vier er de finish foutloos kruisten.

Nederlandse winst bij de Children

Bij de Children sprong Lily Engelsman naar de overwinning in de 1.25m rubriek. Engelsman wist met 0,01 seconden verschil Jules Orsolini op het einde nog voorbij te snellen. In het zadel van de KWPN-merrie, Whipped Cream (v. Cantos) klokte de Nederlandse foutloos af in 28,91 seconden.

Jules Orsolini volgde op de tweede stek met Zazoe (v. G Kupido). Voor het thuispubliek sprong Emilia Housen naar de derde plaats. Housen en Barika van de Helle (v. Clearway) haalden de eindmeet in 29,56 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Oliver Fletcher (Little Business) en Line Van Boxstael (Jasmine V'T Elshout) op een vierde en vijfde plaats.