Fanny Verliefden en Thibault Vandenberghe tonen Belgische kwaliteit op CDI Sint-Truiden

Fanny Verliefden en Thibault Vandenberghe tonen Belgische kwaliteit op CDI Sint-Truiden
Op CDI Sint-Truiden vielen de Belgen vandaag vooral op in de Intermediate I en Grand Prix Special. Daar wist Thibault Vandenberghe te winnen voor ons land, terwijl Fanny Verliefden tweede werd in de GP Special. In de andere proeven kwamen de beste Belgische resultaten van Zoë Niessen, Kayleigh Buelens en Tom Heylen.




QUICK RESULTS GP

  1. Morgan Barbançon - Bolero

  2. Fanny Verliefden - Indoctro vd Steenbok

  3. Jeroen Devroe - Hyrano






Vandenberghe stuurde zijn Santiago Song naar de overwinnende score van 71,676% in de Inter I. Dat was precies 0,264% beter dan Jorinde Verwimp met Kastar. Zij deden het dan weer een ruim procent beter dan het Nederlandse duo van Joyce Heuitink en Gaudi Vita op de derde plaats. Ook de vijfde plaats was voor Nederland met Jessica Leijser en Djambalaya (Santano). Enkel Mohd Qabil Ambak Dato'Maham deed beter met Rosenstolz (Rotspon) en werd nog vierde. Sam Verheyden werd zesde met Kryptonite Performing (Detroit).

De Grand Prix Special werd gewonnen door de Franse amazone Morgan Barbançon met Bolero (Johnson). Ze scoorden 71,511%, 0,2% beter dan Fanny Verliefden met Indoctro vd Steenbok, een zoon van Rubin Royal. Jeroen Devroe en Hyrano (First Junior) werden derde, de Spaanse amazones Nicole Vazquez Kremer en Borja Carrascosa rondden de top vijf af.

De CDI Young Riders Individual ging naar Paulina Holzknecht en Walls Fargo 14 (Welser) voor Duitsland. Capucine Noel greep de tweede plaats voor Frankrijk met Soleil Noir Vom Rosenhof (Stedinger), Sandra Aagaard Kyrm en Cavanillas-W (Florett As) reden naar brons. Beste Belgische was hier Kayleigh Buelens met Fifty Ways to Victory (Foundation).

In de CDI Junior Individual won Sara Aagaard Hyrm voor Denemarken met Skovborgs Romadinov. Ze klopte landgenoot Kristian Würtz Green met Boegegaardens Santiago (Soliman de Hus), Anna Middelberg reed naar een Duitse derde plaats. Zoë Niessen werd vierde met Diamond Dance (Don Schufro), Katelijne Maes werd zesde.

Klik hier voor alle resultaten.