Dressuur: België domineert de top 5 in de CIC1*, Jonelle en Tim Price aan de leiding in de CIC2*

Dressuur: België domineert de top 5 in de CIC1*, Jonelle en Tim Price aan de leiding in de CIC2*
De eerste dag van Eventing Arville zit er al op. Tijdens deze eerste dag werden de eerste delen van de dressuurproeven voor de CIC1* en CIC2* verreden in de grote piste van Arville.

In de CIC1* deden de Belgen het trouwens voortreffelijk, met niet minder dan 4 ruiters op de voorlopige top 5! Aan de leiding treffen we beste Belgische amazone Karin Donckers met Hamilton (Bonnie Prince Charlie). Karin en Hamilton reden een score van 71,74% bij elkaar en starten de wedstrijd met 28,30 punten. De Italiaan Pietro Grandis en Fischertakinou (Jaguar Mail) staan op de voorlopige tweede plaats met een totaal van 71,09% en 28,90 punten.

Op de derde plaats zien we weer een Belgische combinatie: Julia Schmitz kreeg met haar Gamin de Bras een totaal van 29,00 punten. Opnieuw Karin Donckers op plaats vier, ditmaal met Nolimit VDB Z. De combinatie staat momenteel op 29,10 punten. Op de vijfde voorlopige plaats staan Valentine Steeman en Fine Mouche DB, die starten met een totaal van 31,90 punten.

In de CIC2* gaat de leiding, niet geheel verbazend, naar de Nieuw-Zeelandse kampioene Jonelle Price! De winnares van Badminton en Lühmühlen verschijnt twee keer in de top 3. Haar rit met Cooley Showtime (Chin Chin) leverde haar 72,92% en 27,10 punten op. Daarmee wist ze haar echtgenoot Tim Price ruim voor te blijven. Tim en Spartaco (Nadir di San Patrignano) reden een score van 70,42% en een totaal van 29,60 punten bij elkaar en staan voorlopig op de tweede positie. Derde plaats op de voorlopige ranking is opnieuw Jonelle Price, deze keer met de Henrich Heine merrie Hester (29,80 punten). De beste Belg in deze voorlopige ranking is Karin Donckers. Zij staat met Leipheimer van 't Verahof op een voorlopige vierde plaats (31,50 punten).

Morgen zal het vervolg van de dressuur verreden worden met vanaf 9u het tweede deel van de CIC2*, gevolgd door deel twee van de CIC1* vanaf 10u. Het dressuurgedeelte van de CIC3* zal vanaf 13u van start gaan. De dag zal eindigen met de dressuur van het BK Pony's, vanaf 20u.

Klik hier voor het programma.

Klik hier voor de tussenstand van de CIC1*.

Klik hier voor de tussenstand van de CIC2*.