BWP'ers Ida van de Bisschop, H&M Indiana en Jasco van den Bisschop bezorgen Zweden en Ieren de bovenhand in Grand Prix Falsterbo

BWP'ers Ida van de Bisschop, H&M Indiana en Jasco van den Bisschop bezorgen Zweden en Ieren de bovenhand in Grand Prix Falsterbo
De Belgisch gefokte BWP-paarden hebben een duidelijke stempel gedrukt op de Longines Falsterbo Grand Prix 1,60m vandaag. Deze monsterrubriek werd gewonnen door de Ier Billy Twomey met Kimba Flamenco, een slechts negenjarige AES'er van Je t'Aime Flamenco. In de tweede ronde klokte het duo af op 55,8 seconden, een miniscule 0,09 seconde sneller dan de Zweedse Irma Karlsson met Ida van de Bisschop. Deze BWP-merrie van Kashmir van Schuttershof zagen we haar carrière starten onder Pascale Haep, waarna Jonna Ekberg in maart 2015 de teugels overnam. Sinds april 2016 is Karlsson met haar aan de slag.

Landgenoot Peder Fredricson en H&M Christian K (Namelus R) volgde op de derde plaats in 56,37 seconden, een kwart seconde sneller dan Malin Baryard-Johnsson en H&M Indiana. Deze tienjarige BWP'er is eveneens een nakomeling van Kashmir. De derde BWP'er in het rijtje is Jasco van den Bisschop, het tweede fokproduct van Stal den Bisschop in deze top vijf. Deze Dulf van den Bisschop-zoon werd vijfde met Mark McAuley voor Ierland.

Verder in de top tien springen nog enkele BWP'ers in het oog. Hannah (Dulf vd Bisschop) sprong met Steve Guerdat naar plaats zeven, Idi Utopia (Quasimodo Z) en Maikel van der Vleuten werden achtste voor Nederland.

Klik hier voor het volledige resultaat.