Cedric Poets en Mathieu-Maxim Goossens aan zet in Opglabbeek

Cedric Poets en Mathieu-Maxim Goossens aan zet in Opglabbeek
Op zaterdag kroonde het Sentower Park zijn finalisten van de 1.20m Euregio rubrieken. Bij de junioren wisten slechts acht combinaties zich te kwalificeren voor de barrage. Mathieu-Maxim Goossens klokte daarbij foutloos af in 35,64 seconden en greep zo de overwinning.

In het zadel van de 7-jarige Hunters Argentus-zoon, Klunten B bleef hij Lauren Vangronsveld met Victoria voor. Eveneens onder de 36 seconden vervolledigde Tibo Steeno het podium met onder het zadel Eltesse DW (v. Indorado).

De top vijf werd afgewerkt door Jenthe Geladé (Hades) en Cedric Nouwen (Heros van het Hezerhof) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats. Enkel de top vijf hield het foutloos in de barrage.

Cedric Poets bij de senioren

Bij de senioren was het spannend tot de laatste ruiter in de piste. Cedric Poets kwam als laatste aan de start van de barrage. Poets snoepte ruim één seconde af van Elke Appeltans' tijd en haalde zo de overwinning. Poets en Lennox snelde door de finish in 34,17 seconden. Elke Appeltans volgde op de tweede plaats met Dusiena (v. Darco) na een chrono tijd van 35,26 seconden.

Joris Meulemans vervolledigde het podium met zijn eigen Cicero -merrie, IC Magic. Meulemans stopte de chrono op 35,52 seconden.

Net buiten het podium volgde Griet Geysen met Honolulu vh Ijzerenlindenhof op de vierde plaats. Oost-Vlaams springruiter, Nikolas Matthijs vervolledigde de top vijf met Lucky STar.

Klik hier voor de resultaten