Christophe De Brabander en Koen Vereecke scoren ochtendoverwinning in Lanaken

Christophe De Brabander en Koen Vereecke scoren ochtendoverwinning in Lanaken
Zojuist werd in Lanaken op de Ratina Z-arena gestart met een CSIU25 1m30 rubriek. In deze special overwon Christophe de Brabander als beste het parcours van Peter Schumacher. In de 1.30m rubriek overwon voormalig Belgisch kampioen, Koen Vereecke.




QUICK RESULTS
1. Christophe De Brabander - Geneve de Muze
2. Charlotte Horne - Ferdi M
3. Tom Sanders - Filiz




De Brabander hield als enige de chrono onder de 34 seconden met zijn 13-jarige Vigo d'Arsouilles-merrie, Geneve de Muze. Het duo nam zo ruim één seconde voorsprong op Groot-Brittannië's Ferdi M. De Duitse ruiter Tom Sanders en Filiz (Eldorado van de Zeshoek) volgden op de derde plaats.

Voor België sprong Lynn Bloemer naar de vierde stek met Dirk Driessen's Kiela Contact (Contact vd Heffinck). Ook Marie Julie Pascalle Cracco met Ekita (Toulon), Claire Putters in het zadel van Laemi (Pumped Up Kicks) en Leonie Peeters (Kashmiry, v. Galisgo) stelden zich op voor de prijsuitreiking.

De volledigde top zes werkte de twee fasen foutloos af.

Koen Vereecke laat opnieuw van zich horen.

Vitaminalia-ruiter, Koen Vereecke won ondertussen de CSI3* 1.30m rubriek. In het zadel van Jaro vd Donkhoeve (Dore van 't Zorgvliet) snelde Vereecke met ruim één seconde naar de overwinning. Het paar bleef zo landgenoot Alexander Housen met Esprit van de Wellington (Orlando) voor. Patrick McEntee volgde op het podium in het zadel van Best of Mury Marais Z (Bonaparte z).

Uitslag