Dirk Demeersman sterk uit de startblokken in Opglabbeek. Valentijn de Bock imponeert bij de youngsters

Dirk Demeersman sterk uit de startblokken in Opglabbeek. Valentijn de Bock imponeert bij de youngsters
Op het Sentower Park staat volgende week de Jeugd Nations Cup op het programma. Deze week komen de internationale CSI2* combinaties aan de start. In de 1.35m openingsrubriek wist Dirk Demeersman het beste Belgische resultaat te presteren.

Francisco Rocha haalde de overwinning met de 12-jarige Zangersheide-merrie, C Berriz Z (Coltaire Z). Het volledig podium was aan elkaar gewaagd. Allen eindigden ze op minder als een seconde van elkaar.

Rocha werd opgevolgd door een ex aequo tussen Rodrigo Giesteira Almeida (Don Cello, v. Douglas) en Ali Hamad Al Kirbi (Baloucenta, v. Baloubet du Rouet). Dirk Demeersman strandde op de vierde stek.

Op de rug van zijn eigen BWP-merrie, Little-Billy bleef Demeersman, Margareth Eikner met I  Love You Ter Putte (Elvis ter Putte) voor.

Klik hier voor de resultaten

Bij de zesjarigen haalde Ivan Dalton de winst met de Dollar Delapierre-zoon, Chrome d'Eclipse. Als enige hield het duo de timer onder de 30 seconden. Thuis-amazone, Sofia Westborg volgde op de tweede plaats met Wim Aegten's fokproduct, Concordia Z.

Ook Valentijn de Bock liet opnieuw van zich horen. Samen met Jan Moens' Houdini van de Dijk (Vigo d'Arsouilles) snelde de Bock naar de derde plaats. Landgenote Marjan de Wachter werkte de top vijf af in het zadel van Generously Paid For.

Klik hier voor de resultaten