Dominique Hendrickx, na Belgisch kampioen nu ook Belgisch Indoor kampioen.

Dominique Hendrickx, na Belgisch kampioen nu ook Belgisch Indoor kampioen.
Het Belgisch Indoor kampioenschap op Jumping Mechelen bleek een moeilijke opgave. Slechts zeven combinaties kwalificeerden zich voor de barrage, ook regerend Belgisch senioren kampioen Dominique Hendrickx. Hendrickx kwam als laatste aan de start en voegde de titel van Belgisch Indoor kampioen meteen toe aan zijn palmares. Uniek dat een Belgisch kampioen ook de Indoor titel wint in het zelfde jaar.

Drie combinaties werkten de barrage van het Indoor kampioenschap foutloos af. In het zadel van de 11-jarige sBs-ruin, Bacardi Les Hauts (Rexar du Houssoit) snoepte Hendrickx ruim drie seconden van de tijd van Niels Bruynseels af. Bruynseels, beschikt over heel wat nieuwe vijfster paarden maar stelde zich nu tevreden met de tweede trede van het podium.

In het zadel van de 8-jarige BWP-merrie, Karisto van de Mishagen (Nabab de Reve) klokte Bruynseels foutloos af in 36,78 seconden terwijl Dominique Hendrickx de finish kruiste in 33,62 seconden.

Voormalig Belgisch kampioen, Gilles Dunon, werkte het podium af met de 13-jarige Fou De Toi vd Keihoeve (Toulon). Beiden met één springfout volgden Pieter Devos met Flash (Numero Uno) en Tomas Leemans in het zadel van Gracchus DM (Wandor vd Mispelaere) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Uitslag