Dries Dekkers en Gilles Detry houden Belgische eer hoog op het Sentower Park

Dries Dekkers en Gilles Detry houden Belgische eer hoog op het Sentower Park
Deze ochtend kwamen ruim 100 combinaties aan de start in de 1.40m rubriek op het Sentower Park. In de opgesplitste rubriek sprongen Matthew Sampson en Sander Geerink naar de winst.




QUICK RESULTS

1.40m (I)
1. Matthew Sampson - Doriena
2. Giampiero Garofalo - Festinov
3. Douglas Lindelöw - Jezebel

1.40m (II)

  1. Sander Geerink - Donner IK

  2. Victor Bettendorf - Sorbier Blanc

  3. Justine Tebbel - Jack Daniels


 




In het eerste deel hield Matthew Sampson de concurrentie achter zich met de 10-jarige KWPN-merrie, Doriena (Cardento). Sampson klokte foutloos af in 25,79 seconden en bleef zo ruim drie seconden voor op de Italiaanse springruiter, Giampiero Garofalo met de achtjarige Festinov (Ustinov). De Zweedse springruiter, Douglas Lindelöw vervolledigde het podium met Patrick Vandereyt's fokproduct, Jezebel (Toulon). Samen met de BWP-merrie bleef Lindelöw, Gilles Detry met Catwalk Kobe Of Ballmore (Chacco Blue) voor.

1m40 (II)

In het tweede deel is het de Nederlander Sander Geerink die we maar liefst tweemaal terug vinden in de top vijf van het klassement. Op de merrie Donner IK kon hij rekenen voor de overwinning. De Deaville van T L dochter kwam namelijk foutloos over het hout met een tijd van 28.46 seconden. Ook de KWPN hengst Grenoble DN (v. Gaillard de la Pomme) zorgde voor een foutloze ronde waardoor de combinatie in 30.41 seconden ook nog eens op de vijfde plaats eindigde.

De Luxemburger Victor Bettendorf zadelde Sorbier Blanc (v. Jericho Pierreville) met wie hij in 29.19 seconden op de tweede plaats eindigde. De Duitse amazone Justine Tebbel eindigde met de BWP-er Jack Daniels (v. Nabab de Reve) op de derde plaats met een tijd van 29.34 seconden. Voor België was het Dries Dekkers die het beste resultaat noteerde. Met zijn Hippos van de Rostal (v. d'Ukase) eindigde hij op de vierde plaats met 29.59 seconden.

Resultaten deel 1

Resultaten deel 2