Edwin Franco wint kampioenschapsmanche in Zutendaal

Edwin Franco wint kampioenschapsmanche in Zutendaal
Op het Bosscherhof in Zutendaal stond afgelopen weekend een manche van het kampioenschap op het programma. Op 1.15m werd er meteen op tijd gereden en twaalf combinaties wisten het foutloos te houden.

Edwin Franco zette met Fureina (Arthos R) een snelle tijd van 57,97 seconden neer, goed voor de overwinning met een kleine twee seconden voorsprong op Dirk Palmans met Adimo Z (Andiamo Z) onder het zadel.

Kevin Vandeurzen vervolledigde het podium met Conveurs (Cardento) in 60,42 seconden. Luc Poets reed zijn Finesse vd Heuvelhoeve (Darco) naar de vierde plaats en de podium afsluiter sluit ook de top vijf af, dit met Chanel Z.

In de 1.15m proef los van het kampioenschap was Rouin Souvereyns de ultieme winnaar, in een barrage met vier combinaties wist hij met anderhalve seconde voorsprong door de finish te rijden in het zadel van Conquistador JA Z (Clintissimo Z). Hij reed nogmaals het podium op, op de derde plaats, met Kenza (Cordalme). Kevin Vandeurzen reed Chanel Z naar de tweede plaats.

De 1.05m proef kwam dan weer op naam van Kathleen Van Winnendael te staan, zij reed Stef met een nipte voorsprong van 4 honderdsten van een seconde naar de overwinning te sturen. Yana Reyskens volgde haar op met Quick Z (Quincy Z) onder het zadel en Olivier Nouwen rondde het podium af met Elanville.

Bij de pony's stond de hoogste rubriek op 1.10m gebouwd, daar was de overwinning voor Ylona Thijs met Kantje's Ellard (Poppings Macho). Zij wist het als enigste dubbel foutloos te houden. Daan Bernaerts volgde haar op met Ilias van de Vondelhoeve (Calipso van de Vondelhoeve), hij noteerde één springfout in de barrage. Tess Olaerts sloot het podium af met Nico.

Klik hier voor alle resultaten.