Franse winst in Grand Prix St Lo. Annelies Vorsselmans en Koen Vereecke schitteren in de prijzen.

Franse winst in Grand Prix St Lo. Annelies Vorsselmans en Koen Vereecke schitteren in de prijzen.
In het Franse St Lo hebben de Belgische springruiters het weekend in stijl afgesloten. Als afsluiter stond de CSI3* Grote Prijs op het programma in de Franse stad. Acht combinaties kwalificeerden zich voor de barrage. Hoewel Thibeau Spits gisteren nog de schijnwerpers op zich richtte in de 1.45m Longines Ranking moest de jonge ruiter vanop de zijlijn toekijken. Immers is de Belg nog te jong.

Het volledig podium kleurde Frans. Alexandra Francart snelde naar de overwinning met de 9-jarige Volnay du Boisdeville (Winningmood). Na een foutloze finish in 40,07 seconden bleef het duo voor op Mathieu Billot met Shiva d'Amaury (For Pleasure). De derde plaats in deze 1.50m Grand Prix kwam op naam van Alexandra Ledermann en de 13-jarige Requiem de Talma (Cento).

Net buiten het podium haalde de Belgische Annelies Vorsselmans de vierde plaats. Vorsselmans tikte in de barrage één balk uit de lepels met Wilandro 3 (Unistar). De Britse springruiter, Guy Williams vervolledigde de top vijf in het zadel van Rouge de Ravel (Ultimo van ter Moude).

Koen Vereecke klasseerde zich nog in de prijzen. Samen met Jativia (Cardento) sprong Vereecke met vier punten naar de tiende plaats.

Uitslag