Jan Claeys neemt Grand Prix titel in Aalter

Jan Claeys neemt Grand Prix titel in Aalter
Jan Claeys wist afgelopen weekend de Grote Prijs op de Ranch RC in Aalter op zijn naam te schrijven. Slechts vier combinaties wisten het in het 1.25m hoge basisparcours foutloos te houden. En slechts twee hielden het opnieuw foutloos in de barrage, Claeys reed zijn A QuiBelle RR in de snelste tijd rond. Het duo klokte af in 44,57 seconden en schreef zo de overwinning op hun naam.

Enkele seconden later volgde Stephan Verschuere met Foulon Z (Forever D'Arco ter linden) onder het zadel, ook hij wist het dubbel foutloos te houden. Lore Decock vervolledigde het podium met Heschung van T Ameldonk (Wandor vd Mispelaere), het duo noteerde een springfout in de barrage.

Cedric Vanleerberghe eindigde met Cantinero (Canturo) net naast het podium en Mathieu-Maxim Goossens sloot de top vijf af in het zadel van Klunten B (Hunters Argentus).

In de 1.15m was het Anouk Steyaert die met Japrisco Van De Backershoeve (Contact vd Heffinck) alle overige combinaties achter zich wist te laten. Het duo snelde in 26,89 seconden naar de overwinning en bleef zo bijna twee seconden voor op Steven Lippens met Ikke van de Elshoeve (Conterno-Grande). Het podium werd vervolledigd door Vincent De Vlieger en Flying Picasso (Emir vd Cadzand).

Erwin Wulteputte ging met de overwinning aan de haal in de 1.10m rubriek. In het zadel van Eerstje vd Wolfput liet hij de concurrentie ruim twee seconden achter zich. Ellen Vandeven volgde het duo op met Too Late de brève Z (Thriomphe de Muze) onder het zadel. Florence de Brabander sloot het podium af met Ulta Montes.

Klik hier voor alle resultaten.