Koen De Waele spurt naar de overwinning in Knokke.

Koen De Waele spurt naar de overwinning in Knokke.
In Knokke nemen de Belgische deelnemers een goede start. Ook in de CSI1* rubrieken lieten de Belgen op eigen terrein van zich horen. Michèle Lievens sprong daarbij naar de overwinning. Terwijl Stephanie de Corte tweede eindigde in de  1.15m rubriek. Koen DE Waele overwon bij de zesjarigen.

Na een tweede plaats bij de zesjarigen heeft Koen de Waele de overwinning op zijn naam gezet met zijn eigen Simply Magic Kdw Z bij de zevenjarigen. De Waele overwon met de Scendix-zoon voorop Olivier Philippaerts met Miss Marple (Ugano Sitte). Delphine Perez vervolledigde het podium met onder het zadel Call Me Express (Orient Express).

Net buiten het podium sprong Karel Cox naar de vijfde plek in het zadel van de zesjarige Emerald-merrie, Eluna CI Z.

In de 1.05m overwon Michèle Lievens met haar 14-jarige Filou d'Aubry (Anayl d'Aubry). Het duo hield als enige de chrono onder de 30 seconden en bleef zo ruim twee seconden voor op Juliette Herpoel met de 12-jarige United-zoon, Carrera. het pupil van Thibault Vermeulen bleef op haar beurt voor op België's Charlotte Tournay met Moira de Brinco.

Stephanie de Corte als enige Belg op het podium

In de 1.15m rubriek regeerde de Britse Nissi Sabina Ladell. Samen met Exclusive Vant Schaaphof (Emilion Vant Schaaphof) overwon de Britse. Ze sprong eveneens naar de derde plaats met de 8-jarige Ginaselli vd Beekzijde (VDL Zirocco Blue). Stephanie De Corte volgde op de tweede plek met haar oude vertrouwde Coup de Chance (Cardento I). Recent verenigde de Belgische  zich met haar vertrouwde schimmel.