Koen Vereecke oppermachtig in Hulsterlo

Koen Vereecke oppermachtig in Hulsterlo
Vorig week nog aan het werk tijdens het WK jonge paarden, deze week meteen naar de overwinning in de Silver League op Stal Hulsterlo. Koen Vereecke blijft de man in vorm. In het zadel van de Clipper Vd Begijnakker D'10 -dochter, Jade Van Ten Breebroek snelde Vereecke naar de overwinning in de 1.35m rubriek.

De combinatie klokte foutloos af in 23,32 seconden en bleef zo een fractie voor op Koen Verdegem met zijn vertrouwde Gursa Van Den Dael (v. Chacco-Blue). Verdegem stopte daarbij de timer op 23,51 seconden.

Tim Van Den Broeck volgde op de derde plaats. In het zadel van de 8-jarige Wandor Van De Mispelaere -merrie, Javanna Van De Torredreef kruiste Van Den Broeck de finish foutloos in 24,60 seconden.

De top vijf werd keurig afgewerkt door Geoffrey Cobbaut met ID 1 op vier en met Uomini op vijf.

Girl Power in neven rubrieken

De 1.25m rubriek viel ten prooi van de lokale amazone, Yentl Baert. Baert en haar eigen fokproduct, Koddac Van Het Indihof (v. Copperfield Von Der Held ) snelde naar de winst in 28,93 seconden. DE combinatie bleef zo nipt voor op Dimme D'Haese met onder het zadel Romie. Celine De Cabooter werkte het podium af op de rug van Ilaana vh Maeshof.

Ook in de 1.15m proef was het girlpower die vooraan stond. Caroline De Laet maakte vorig weekend nog furore tijdens de finale op het WK van zesjarige springpaarden. Ditmaal greep ze de winst in het zadel van Melia de Regor (v. Elvis ter Putte). De Laet bleef zo Valerie Blommaert (Hacara vh Weidse Hof) en Dorien De Vocht (Illegant) voor.

Klik hier voor alle resultaten