Marthe Heudens naar de winst tijdens Euregio H&F

Op zondag won Danny Van den Bosch de 1.35m Grote Prijs voor senioren nadien sprong Marthe Heudens naar de winst in de U25 rubriek van de Euregio H&F. In totaal kwamen er 13 combinaties aan de start van de barrage in deze 1.35m rubriek. Marthe Heudens snelde daarbij naar de overwinning in het zadel van Best-Mix Evana (v. Querlybet Hero).

Het duo klokte foutloos af in 34,74 seconden en bleef zo Caro Baerts met de 6-jarige, Maq Master Z (v. Moujik De Sohan) voor. De combinatie kruiste de finish in 34,85 seconden. Simon Morssinkhof werkte het podium af met de Chacco blue -dochter, Cara Victoria.

Jens Baert (Daling vh Plutoniahof) en Alexander Housen (Corry) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Emilia Housen aan zet bij de pony's

De finale voor de pony-ruiters werd gebouwd over een hoogte van 1.10/1.20m. Slechts zes duo's haalden de finish tweemaal foutloos. Emilia Housen hield de concurrentie daarbij op een veilige afstand. Samen met Kevin bleef ze zo Seppe Wouters met Erica voor. Housen wist als enige de tijd onder de 35 seconden te houden.

Isabelle Roepel vervolledigde het podium in het zadel van haar vertrouwde Breitling.

In de 1.10m finale senioren hield Robin Zeelmaekers zijn collega-ruiters achter zich. Op de rug van de 10-jarige BWP-merrie, Hadzji kruiste Zeelmaekers zijn finish in 35,71 seconden, ruim één halve seconde voor op Sus Dirickx met Kaiser van de Helle. Ruben SChelstraete werkte het podium af met zijn eigen Chinlora.

Bij de junioren was het Merel Verstuyft die naar de overwinning snelde. De amazone wist als enige onder de 37 seconden te finishen met Waylestro Boy. Ella Van Hoydonck (Hokita van het Eegdeken) en Jill Goyvaerts (Gold Rose V/H Kapelhof) volgden op een tweede en derde plaats.

Oost-Vlaming in het verre limburg

In de 1.00m rubriek was het de "leeuw van Vlaenderen", Erwin Wulteputte die de winst op zijn naam schreef. De Oost-Vlaamse ruiter reed naar zijn ruim 1000ste overwinning in Opglabbeek met Eerstje vd Wolfput. Bij de pony-ruiters werd de 1.00m proef op naam van Auke Feenstra (Jolly) geschreven.