Maxime Harmegnies knalt met goud én zilver in Winter Masters van Kronenberg

Maxime Harmegnies knalt met goud én zilver in Winter Masters van Kronenberg
In De Peelbergen heeft Maxime Harmegnies tot nu toe een absolute topdag. Vanmiddag greep hij zilver in de proef voor zesjarige paarden, en zonet wist hij de 3*-rubriek te winnen.




QUICK RESULTS CSI3* 1,40m

  1. Maxime Harmegnies - Checkpoint Chacco

  2. Oliver Lemmer - Quidina

  3. Robinson Maupiler - Gladdys






Harmegnies stuurde de elfjarige Chacco-Blue-zoon Checkpoint Chacco in een vlotte 28,86 seconden door de tweede fase van de CSI3* 1,40m. Hiermee won hij met ruim een halve seconde verschil van Oliver Lemmer en Quidina (Quite Capitol), het Duitse duo op plaats twee. Fransman Robinson Maupiler finishte met Gladdys (Vigaro) in 29,39 seconden.

Het Nederlandse publiek mocht uiterst trots zijn op Bart Bles. Hij bewees zich met BWP'er Gran Canyon van HD (Cartani) als beste Nederlander en werd vierde. De Braziliaan Thiago Ribas Da Costa stuurde de BWP-merrie Kinky van 't Heike (Epleaser van 't Heike) naar de vijfde plaats.

In de CSIYH* voor zesjarige paarden werd Maxime Harmegnies vanmiddag tweede met Nina vh Scheefkasteel, een dochter van Numero Uno. In 32,88 seconden finishte het duo met een verschil van 0,59 seconde van de winnaar Rodrigo Giesteira Almeida. Hij stuurde de Emerald van 't Ruytershof-zoon Emeralds Dream naar de eerste plaats voor Portugal. Oliver Lemmer werd hier derde met Chattanooga 31 (Christian 25).

Dries Dekkers behaalde in de eerste proef van de dag, de CSI3* 1,35m, de zevende plaats met Clash Heldenlaan Z (Clinton). Het duo bleef dubbel foutloos. Jens Baackmann won voor Duitsland met Quantara 5 (Quantum).

Klik hier voor alle resultaten.