Niels Bruynseels grijpt top vijf plaats in de Rolex Grand Prix. Henrik von Eckermann wint loodzware titel!

Niels Bruynseels grijpt top vijf plaats in de Rolex Grand Prix. Henrik von Eckermann wint loodzware titel!
De 1.60m Rolex Grand Prix in 's Hertogenbosch bleek een loodzware opgave. Louis Koninckx had een pittig parcours gebouwd met slechts vijf combinaties aan de start in de barrage. Ook titelverdediger, Niels Bruynseels selecteerde zich voor de herkansing. Maar het was Henrik von Eckermann die de titel greep.




QUICK RESULTS
1. Henrik von Eckermann - Toveks Mary Lou
2. Steve Guerdat - Albfuehren's Bianca
3. Peder Fredricson - H&M Christian K




Eerste aan de start in de herkansing was Daniel Deusser die met Scuderia 1918 Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve) een hapering in de wending kreeg wat resulteerde in een springfout. Regerend wereld nummer één ruiter, Steve Guerdat volgde aan de start en deed het meteen foutloos.

In het zadel van Albfuehren's Bianca (Balou du Rouet) zette hij zo de druk op de schouders van de overige deelnemers. Een barrage van niveau nadat Henrik Von Eckermann aan de start volgde met Toveks Mary Lou (Montendro). Het paar gaf volle gas en verbeterde de tijd van Guerdat nipt finishing in 40,45 seconden.

Voor Bruynseels stond er heel wat op het spel. Een overwinning leverde de Belg immers een extra bonus op van 300.000 euro! Bruynseels. De Belg nam een vlotte start van één naar twee, nam de bocht binnendoor, maar kreeg nadien een miscommunicatie op de Rolex sprong. Laatste aan de start was Peder Fredricson kreeg een springfout met H&M Christian K (Namelus R) en vervolledigde zo het podium.

Voor België sprongen ook Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love (Landzauber) en Jos Verlooy met Igor (Emerald) de top tien binnen.

Uitslag