Niels Bruynseels reist van Miami naar Sint-Katelijne-Waver voor nationale Grand Prix overwinning.

Niels Bruynseels reist van Miami naar Sint-Katelijne-Waver voor nationale Grand Prix overwinning.
Afgelopen weekend was België's Niels Bruynseels nog aan het werk op het strand in Miami. Op zaterdag vloog hij rechtstreeks naar België om deel te nemen op de Gold League manche in Sint-Katelijne-Waver. Niet zonder succes. Bruynseels overwon de nationale Gold League Grand Prix van de groentenjumping.

Van de tien  starters in de herkansing van deze 1.45m Grote Prijs hielden er vier het hout in de lepels. Samen met zijn eigen Kadaffi van Orti (Diamant de Semilly) overwon Bruynseels in 42,35 seconden. Het paar bleef zo  nipt voor op Vicky Van de Poel met onder het zadel de 10-jarige faldiano -zoon, Jay Jay van de Mottelhoeve. Ook lokale springruiter, Jeroen De Winter hield de chrono onder de 43 seconden.

Op de rug van Karmelita  Van Den Dries (Diamant de Semilly) bleef De Winter, Jan Van Dyck met Eristoff van de Zuuthoeve voor. Met één springfout in de barrage werkte Koen Verdegem de top vijf in het zadel van Gursa Van Den Dael.

Voorafgaand snelde Anthony Wellens  naar de overwinning in  de 1.35m nationale rubriek. Samen met Nina Peters' Chin chin -merrie Hope van het Krekelhof wist Wellens als enige de chrono onder de 27 seconden te houden. Jan Van Dyck volgde op de tweede plek met La Luna de Mauretus. Het podium werd afgewerkt door Sam Polleunis met zijn Be Cute van de Wolfsakker Z.

Jeroen Appelen domineerde de 1.25m ochtendproef. Appelen spurtte naar de overwinning met Faraday Du Bri O Vent en volgde zichzelf op in het zadel van MB Van Het Hobos. Cis Van Hoydonck vervolledigde de top drie in het zadel van Quantanna Z.

Alle resultaten