Opnieuw goud voor Goffinet in Knokke, Peeters, Verlooy en Vernaet in top vijf

Opnieuw goud voor Goffinet in Knokke, Peeters, Verlooy en Vernaet in top vijf
In Knokke blijft het maar prijzen regenen voor onze Belgen. In de CSIYH voor zesjarige paarden heeft Thierry Goffinet opnieuw een overwinning gegrepen, ook de andere Belgen presteerden netjes.

CSIYH

Goffinet wist met de Uto Kervec-dochter Deesse Ste Hermelle te winnen in 63,71 seconden, bijna een halve seconde sneller dan de Britse Emma Stoker met Q Seven (Quaid). Sofia Westborg finishte als derde voor Zweden met Nida vd Kransvijver. Jos Verlooy en I'm Special Gold B (I'm Special de Muze) werden vijfde, enkel de Britse Jane Annett was iets sneller met Iwalinde (VDL Zirocco Blue) en werd vierde. Alain Collette greep de zevende plaats, Laetitia Surin werd negende.

CSI2* 1,35m

Hier werd June Peeters beste Belgische. In het zadel van Beauminka (Jodokus) finishte ze als vierde in 31,95 seconden, bijna twee seconden sneller dan Frédéric Vernaet met Lavallino ter Klomp (Clearway) op de vijfde plaats. De Franse Marie Hecart won met Ravena LS La Silla (Riscal) in 29,18 seconden, de tweede plaats was voor Samuel Hutton en Electric Z (Erco van 't Roosakker). Stefanie Saperstein zorgde met Frimette E (Namelus R) voor een Amerikaanse derde plaats.

Klik hier voor alle resultaten.