Ponyruiters presteren op manche kampioenschap in Sint Joris Alken. Jade Debaele naar 1.00m overwinning

Ponyruiters presteren op manche kampioenschap in Sint Joris Alken. Jade Debaele naar 1.00m overwinning
In Sint Joris Alken werden afgelopen weekend verschillende pony proeven gereden voor een manche van het kampioenschap.

In de 1.00m rubriek wisten zo goed als alle ruiters zich te plaatsen voor de barrage en het tweemaal foutloos te houden. De overwinning was voor Jade Debaele, met Hot Spot wist ze de concurrentie net geen seconde voor te blijven. Stijn Reyskens volgde het duo op in het zadel van Pablo, ze eindigden in 27,25 seconden.

De derde podiumplaats was voor Daan Bernaerts met Ilias van de Vondelhoeve (Calipso van de Vondelhoeve), hij klokte af in 27,5 seconden.

Net naast het podium zien we de winnares nogmaals terug, dit keer in het zadel van Lina van de Bochten (Vedet vd Vondelhoeve). Eva Wouters vervolledigde de top vijf met Inneke van het Voorbos (Top Natrio).

Lotte Vanstraelen wist in de 90cm de overwinning op haar naam te schrijven met King's Dandy. Zo goed als de helft van de combinaties wist de eerste ronde foutloos af te werken, maar niemand klopte de tijd van het duo. Marie Maex kwam met Lady Kenzea het dichtst in de buurt en volgde dus op een tweede plaats.

Tille Marien vervolledigde de top drie in het zadel van Orchid's Serica (Kantje s Carlando).

Lika Lisens eindigde net naast het podium met Moorlands Emerald (Silverlea Simply Red). Laure Tijskens werkte de top vijf af in het zadel van Ella De L'huitrelle.

In de 80cm was het Luka Lisens die de snelste proef neerzette, dit in het zadel van Movin'falcon (SA Movin'star Ox). Het duo bleef de concurrentie een tiende van een seconde voor. Marie Maex wist de combinatie op te volgen met Rianthe van Prinsenveld (Orchids Romario II).

Laure Tijskens nam de laatste podiumplaats in met Welco Van Farasohof (Large Rivers Cleopas), alsook de plaats er net naast met Vaartje's Jasper.

De top vijf werd vervolledigd door Marie Vanschoenwinkel met Oceane vh Langlaar (Eternity van de N. Ranch).

Klik hier voor alle resultaten.