Rein Pill geeft topruiter het nakijken in Helsinki

Rein Pill geeft topruiter het nakijken in Helsinki
Na een spannende Longines Grand Prix in Helsinki sprongen de internationale vijfster ruiters nog op een 1.50m niveau vandaag in de Finse hoofdstad. Lange tijd hield de Nederlandse springruiter, Maikel van der Vleuten vast aan zijn leiderspositie. Dat was thans tot voormalig Olympisch kampioen, Steve Guerdat aan de start kwam. Uiteindelijk sprongen nog enkele landgenoten voorbij de Nederlander.

De Estse ruiter Rein Pill snelde naar de overwinning met de 11-jarige Aromats-zoon, Alfons RA. Het duo klokte foutloos af in 50,39 seconden. De volledige top vier strandde in minder dan een halve seconde van elkaar. Jur Vrieling volgde op de tweede plaats met de 10-jarige BWP-hengst, Dallas VDL (Douglas).

Steve Guerdat vervolledigde het podium in het zadel van de negenjarige Venard de Cerisy (Open Up Semilly) terwijl Maikel van der Vleuten net naast het podium strandde op de vierde plaats. Samen met Arera C (Indoctro) klokte Van der Vleuten foutloos af in 50,89 seconden.

Het Beste Belgische resultaat kwam van Christophe Vanderhasselt met Gino van de Vrunte (Jokinal de Bornival). Na één springfout klasseerde het duo zich net niet.

REsultaten