Shauni van Opstal regeert in Oud-Heverlee

Shauni van Opstal regeert in Oud-Heverlee
Afgelopen weekend verzamelde de LRV ook op zijn hoofdkwartier in de Ruiterschool in Oud-Heverlee. In de klasse Zwaar van de Brabantse organisatie hield Shauni Van Opstal de concurrentie achter zich met Frou-Frou van de Bremboshoeve (Querlybet Hero).  De amazone van de rijvereniging Nederokkerzeel was in een barrage met zes andere combinaties de beste. Van Opstal werd enkele jaren geleden ook nog jeugdkampioen binnen de HGVBB.

Op de tweede plaats volgde Philippe Van Asselberghs met de Sheyenne de Baugy-dochter, Esprit. Gunter Lemmens en Kwinta van de Bremboshoeve (Breemeersen Crescendo) waren sneller dan Van Opstal, maar met een springfout eindigden zij op de derde plaats. Frou-Frou en Kwinta komen uit dezelfde moeder. Donaat Brondeel zijn Jadorado van de Bremboshoeve (1.50 niveau) is een halfbroer van deze twee paarden. De top vijf werd vervolledigd door Tim Cordemans (Gazelle van het Pallieterhof) en Rob Holsbeek (Maybel van het Molenhof).

Jonathan De Souter won de klasse Midden met Isaura van 't Smiske. Samen met de Deauville van T&L-nazaat bleef De Souter voor op Jenne Lore in het zadel van My First Lady van 't Gelutt ( Okidoki van 't Gelutt Z). Samen met de zesjarige viervoeter werd Lore opgevolgd door Tim Cordemans op de rug van Kitano di Magico.

Jimmy Elshoecht en Fallaga van t Solheide zegevierden in de klasse Licht.

Klik hier voor de uitslagen.