Steven Vermeir houdt Jos Verlooy op afstand in Lier

Steven  Vermeir  houdt Jos Verlooy op afstand in Lier
Op het Azelhof krijgen de jonge hengsten deze week de mogelijkheid zich optimaal voor te bereiden op de aankomende hengsten competitie.  Ondertussen werden er ook gewone rubrieken gereden. In de 1.30m hoofdproef hield zo Steven Vermeir Jos Verlooy achter zich. Vermeir stuurde zijn Qarrincha STB Z (Quidam de Revel) foutloos door de eindmeet in 25,83 seconden.

Als enige hield het duo de chrono foutloos onder de 26 seconden. Jos Verlooy volgde op de tweede plaats. En nam eveneens de vierde stek voor zich. In het zadel van Cor Leon van de Vlierbeek Z (Calvaro Z) volgde Verlooy op de tweede plaats. De combinatie bleef nipt voor op West-Vlaming, Frederik Cattebeke met onder het zadel Henco.

Net buiten het podium volgde Verlooy opnieuw, ditmaal op de rug van Jenco DW (Calvaro Z). Tot net voor de zomer werd Jenco nog uitgebracht door Maarten Driessen. Na een geslaagd optreden in China is Patrik Spits terug in België en stelde zich meteen op voor de vijfde plaats met Virocondo.

In de 1.20m rubriek domineerde Patrick Scheirs het podium. Scheirs snelde naar de overwinning met Tjibo van het Lavendelhof  (Karioka del Follee). Scheirs volgde zichzelf op in het zadel van Daan van de Vrunte. Evelyn Putters werkte het podium af met Blossom onder het zadel.

In de 1.10m proef hield Evi van de Keybus met Happiness van de Doornhaag, Daisy Vandevoordt op een afstand. Ronny Maes werkte het podium af met Brogio.

Uitslag