West-Vlaamse pony kampioenen gekroond

West-Vlaamse pony kampioenen gekroond
Op zaterdag 22 september ging er voor West – Vlaanderen, de Provinciale Kampioenschappen LRV pony’s door ,  het was een druilerige dag met veel regen maar de organisatie van Zonnebeke had toch hun best gedaan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen op de terreinen te Voormezele. Er werden deze dag een hele reeks  kampioenen gekroond, hier volgt een selectie van reeksen Licht en Midden :


De reeks BL werd er gewonnen door Edouard Noppe en zijn Eleander. De combinatie kreeg 1 fout in barrage in 30,90 seconden. Van Hollebeke Julie volgde op de tweede plaats met Mini Hoops( 0-4) in 42,32 seconden. Op 3 zagen we Lentl Vandekerckhove  met Gaudi . Voor Stijl kreeg Julie Van Hollebeke dan weer de meeste punten met haar Mini Hoops.


De klasse CL werd een overwinning voor Julie Van Hollebeke in het zadel van Sammy . Callewaert Alexy volgde op de voet met haar vertrouwde Email. Het duo bleef Willem Arthur op de rug vanJulius Caesar voor.


De klasse DL werd er gewonnen door Noppe Edouard met El Shetania. De combinatie bleef foutloos in 31,03 seconden, daarmee bleven ze net voor op clubgenootje Amelie Maes met Meike. Op de derde plaats zagen we Opsomer Julie met Cappucino.


Voor de klasse CM mochten twee ruiters strijden voor het kampioenslint in een barrage na een foutloze basis, het was uiteindelijk Edouard Noppe  met Ghana die won  in 47,59 seconden, op de 2de plaats kwam Julie Opsomer met Miss P. Voor de stijl ging het lint deze keer naar Julie Opsomer.


In de klasse DM plaatsten 3 ruiters zich voor een barrage . Na het verkort parcours hield Ellen Van Massenhovemet Poulabrendy Queen de concurrentie achter zich. Emma Hendryks volgde op de tweede stek met Frankinos Toffee Boy. Ook met haar 2de pony Igor plaatste Emma zich voor de barrage ze kreeg 1 fout in 37,70 seconden, goed voor de derde plaats.